Hulp voor mijn dier

Check-up voor mijn dier

Welkom in Nederland voor u en uw huisdier! Uw huisdier heeft, net als u en uw (eventuele) kinderen, recht op hulp. Op deze site leest u meer over welke hulp u kunt krijgen.

Ik heb een dier mee genomen vanuit Oekraïne, wat moet ik nu doen? 

Nadat u bij uw (tijdelijke) opvangadres bent aangekomen is het van belang dat uw huisdier(en) zo spoedig mogelijk medische zorg krijgen. De dierenarts zal uw dier nakijken en alle verplichte vaccinaties geven die nodig zijn. Als u dat nog niet heeft zal de dierenarts ook een paspoort maken voor uw dier en uw dier chippen. Misschien is uw dier ziek of gewond geraakt tijdens uw vlucht. De dierenarts kan uw dier dan behandelen en medicijnen geven. Deze afspraak en de eventuele behandeling is gratis voor u.

Neemt u alle papieren die u heeft van uw dier mee naar de dierenarts en het door u ingevulde formulier hier. Het is belangrijk dat uw dier naar deze afspraak gaat ook als hij al vaccinaties tijdens uw vlucht heeft gekregen, bijvoorbeeld bij de grens. De dierenarts zorgt er namelijk voor dat alles bij elkaar in het paspoort van uw dier komt te staan. Hier treft u enkele vragen die wij beantwoorden. Om een afspraak te maken voor de medische zorg vult u het formulier hiernaast in en wij nemen z.s.m. contact met u op om u te laten weten bij welke dierenarts u terecht kunt.

Een afspraak maken voor medische zorg

Paspoort aanwezig?

Voer, mandjes en andere spullen voor uw dier

Nadat u bij uw (tijdelijke) opvangadres bent aangekomen blijkt dat u dierbenodigdheden zoals honden- of kattenvoer, een mandje, een bench of kattengrit nodig heeft. Daar kunnen wij u ook bij behulpzaam zijn.

Neem hiervoor contact op: +31 88-8113333 (ma t/m vrij 11.00-15.00 uur) 

Opvang

Helaas zijn vrijwel alle opvangadressen of grotere noodopvangcentra in Nederland vol; het is heel erg moeilijk om een plek te vinden waar u samen met uw huisdier op één locatie kunt verblijven. Dat betekent echter niet dat u uw huisdier hoeft af te staan. Als u al in Nederland verblijft, neem dan contact op met uw gemeente; zij zullen u helpen om een andere plek te vinden. Verblijft u nog niet in Nederland of bent u nog nergens in Nederland geregistreerd, meldt u dan aan bij de locatie Jaarbeurs in Utrecht.

hulpvoordierenuitoekraïne.nl

© 2022